«Grisa, però no negra”

L’autor reconstrueix l’aventura d’un grup d’intel·lectuals que, a principis del segle XX, va decidir trencar amb les convencions d’una ciutat apagada i va apostar per la cultura com a eina d’activació, obertura de mires i progrés.

Pau Lanao, guardonat del Premi de Periodisme Manuel Bonmatí

El periodista Pau Lanao i Reverter (29 de juny del 1955), va rebre el 38è premi Manuel Bonmatí de periodisme, convocat pel Rotary Club de Girona i dotat de 1.800 euros pel reportatge “Grisa, però no negra”, publicat el 8 d’agost del 2018 a El Punt Avui, dins la sèrie estiuenca “Moments estel·lars de l’interior”.

L’autor reconstrueix l’aventura d’un grup d’intel·lectuals que, a principis del segle XX, va decidir trencar amb els convencions d’una ciutat apagada i va apostar per la cultura com a eina d’activació, obertura de mires i progrés. Una de les fites d’aquella iniciativa va ser la inauguració, l’any 1913, de la Societat Athanea, sota l’impuls de Carles Rahola, Xavier Montsalvatge, Miquel de Palol o els germans Masó.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i el president del Rotary Club de Girona, Marc Payrà, van lliurar el premi dotat amb 1.800 euros pel Rotary Club de Girona, en un acte a l’hotel Carlemany amb la participació també del tinent d’alcalde Carles Ribas.

Llicenciat en història de l’art, Pau Lanao ha col·laborat amb mitjans com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, Diari de Barcelona i Revista de Girona. També és autor o coautor d’una dotzena de llibres. En la seva tasca periodística sempre ha mostrat una gran sensibilitat social, que l’ha portat també a ser president de la Coordinadora d’ONG Solidàries. El 1994 va rebre el Premi Nacional de Periodisme, fent tàndem amb Carme Vinyoles.