«Els morts i l’aigua trista», de Mateu Ciurana

El periodista de ràdio, escriptor, cineasta i gestor cultural Mateu Ciurana i Xirgo és el guanyador de la quaranta-dosena edició dels Premis Bonmatí de Periodisme del Rotary Club de Girona. El jurat ha decidit premiar l’article «Els morts i l’aigua trista», publicat al Diari de Girona, del periodista selvatà nascut a Caldes de Malavella (1959). El Rotary Club de Girona ha celebrat aquest dijous 16 de novembre al Casino de Girona (20h) una vetllada cultural de primer ordre per a la ciutat de Girona.

 

Els Premis Bonmatí, fundats pel Rotary Club Girona, s’han convertit en una referència en el territori gironí. Són un acte de reconeixement al bon periodisme, a l’ètica i a l’esforç per seguir fent del sector periodístic gironí un àmbit de cultura, coneixement i exemplar per a la població.

 

És per això, que una vegada a l’any se celebra, en commemoració de Manuel Bonmatí, l’entrega d’aquests premis tan significatius pel Periodisme. Aquests premis cerquen fomentar i motivar als escriptors d’avui a complir amb el deure d’informar amb credibilitat, de transmetre de manera veraç i amb criteri.

 

L’entrega de premis ha comptat amb la presència de l’Alcalde de Girona, el Sr. Lluc Salellas i Vilar; el cronista oficial de la ciutat, el Sr. Joan Boadas i Raset; i una completa representació del Club Rotary Girona amb el seu president, el Sr. Daniel Valls al capdavant. Juntament amb el Sr. Carles Ribas, vicepresident; el Sr. Bernat Rubió, vicepresident i tresorer; el Sr. Josep Albertí, secretari; el Sr. Joan Gallardo, secretari tècnic i director; el Sr. Marc Payrà, protocol i imatge pública; el Sr. Joan Tarrés, responsable de la Fundació Rotaria; el Sr. Albert Suñer, responsable de la membresia; i el Sr. Eduard Sadurní, mecer.